
-
شایعه: اپل در حال کار روی نسل بعدی اپل تیوی و کنسول دستی مشابه نینتندو سوییچ است20 / مهر / 1400
-
موجودی مکبوک پرو تقریبا در تمامی فروشگاههای اپل به اتمام رسیده است20 / مهر / 1400
-
با مینی پیسی مسترتک آشنا شوید که از بهترین پی سی هاست20 / مهر / 1400
-
بوگاتی توربیون ۲۰۲۶ رونمایی شد؛ چشمنواز و تهاجمی با سرعت سرسامآور20 / مهر / 1400
-
نوکیا G300، ارزانترین گوشی هوشمند 5G نوکیا، با قیمت ۲۰۰ دلار معرفی شد20 / مهر / 1400
همه چیز در مورد قابلمه گرانیتی، قابلمه چدن، قابلمه تفلون و قابلمه فورج+مقایسه آن ها با یکدیگر
امروزه استفاده از قابلمه گرانیتی در میان خانواده ها محبوبیت بالایی کسب نموده است. این امر به دلیل وجود تاییدیههای FDA و LFGB می باشد که در تولید آنها رعایت میگردد. ذکر این نکته نیز ضروری است که اگر ظروف گرانیتی را از مجموعه های معتبر خریداری نکنید احتمال استفاده از مواد بی کیفیت در آنها بسیار زیاد است که برای سلامتی مضر می باشند. توصیه ما به شما این است که اگر به سلامتی خود و خانواده تان اهمیت می دهید، حتما قابلمه گرانیتی را از فروشگاه های معتبر و مورد اعتماد خریداری کنید. در این محتوا ابتدا به بررسی مزایا و معایب قابلمه گرانیتی، قابلمه چدن، قابلمه تفلون و قابلمه فورج می پردازد
قابلمه گرانیتی را بیشتر بشناسیم
این ظرف از نظر ظاهری مشابه سنگ گرانیت است. دلیل اصلی نامگذاری قابلمه گرانیتی هم همین می باشد. این قابلمه از جنس آلومینیوم تولید می شود و دارای روکش مقاوم است. این لایه در حقیقت یک لایه نرم است که از موادی چون سیلیکون، نانو و تیتانیوم (روکش گرانیت) ساخته می شود. این قابلمه ها دارای کیفیت بالایی می باشند. ظروف گرانیتی امکان استفاده در حرارت های بالا را دارند. وجود لایه گرانیتی باعث توزیع یکنواخت حرارت و نچسبیدن غذا به آن ها می شود.
بررسی مزایای قابلمه گرانیتی
از مزایای قابلمه گرانیتی می توان به عدم وجود ماده های شیمیایی خطرناک، PFOA ، PTFE و رنگ در ساخت آن اشاره نمود. اگر جزو افرادی هستید که به رژیم و سبک غذایی سالم پایبند هستید امکان طبخ غذا بدون استفاده از کره و روغن در این قابلمه وجود دارد. لازم به ذکر است به علت عدم وجود تخلخل و منافذ، با مواد اسیدی موجود در غذا واکنش نشان نمی دهد بنابراین عطر و طعم غذا حفظ می شود که این مورد امن بودن این ظروف برای آشپزی را تایید می کند. لازم به ذکر است که می توانید این ظروف را به علت وجود روکش مقاوم این ظروف را می توانید در فر استفاده کنید. همچنین طول عمر بالا و وزن سبک دارند و می توانید با خیال راحت آن ها را در آشپزی مورد استفاده قرار دهید.
روکش برخی از این قابلمه ها تلفیقی از تفلون و سرامیک هستند. در حقیقت تفلون باعث نچسبیدن غذا و سرامیک باعث افزایش مقاومت روکش می شود. این قابلمه ها قابل شست و شو در ماشین ظرفشویی هستند ولی توصیه می شود راهنمای استفاده را قبل از قرار دادن این ظرف در ماشین ظرفشویی مطالعه نمایید.
نحوه نگهداری از ظروف گرانیتی
هرچند که این ظروف دارای مقاومت و عمر بالایی هستند ولی برای نگهداری از قابلمه گرانیتی به یک سری موارد باید دقت کنید. جهت جلوگیری از بین رفتن روکش آن از وسایل خشن و نوک تیز جهت شست و شو و طبخ غذا استفاده نکنید. در حین طبخ از وسایل چوبی و پلاستیکی استفاده کنید. به هیچ وجه قابلمه خالی را به مدت زیاد روی حرارت بالا قرار ندهید. به قابلمه شوک حرارتی ندهید (یعنی قابلمه داغ فورا در آب سرد قرار نگیرد). برای شست و شو از آب گرم و شوینده های ملایم استفاده کنید
.
بررسی قابلمه فورج و خصوصیاتش
این قابلمه ها از جنس آلومینیوم با خلوص بالا هستند. آلومینیوم باعث گسترش یکنواخت حرارت می شود. سبکی وزن این قابلمه هم به خاطر وجود این فلز در ساخت آن می باشد. جهت تولید این قابلمه ها از جدیدترین تکنولوژی ها بهره گرفته شده است. تکنیک فورج به این صورت است که فلز را تحت فشار و حرارت مشخصی قرار می دهند و سپس درون قالب می ریزند تا شکل مورد نظر حاصل شود. همین امر، موجب افزایش عمر و استحکام قابلمه فورج گردیده است. در تولید این ظروف از رنگ سیلیکونی استفاده می گردد که علاوه بر دارا بودن ظاهر زیبا، دوام بالایی نسبت به حرارت بالا دارد و به سادگی تغییر رنگ نمی دهد. در برخی از این ظروف از مس هم استفاده می شود که باعث تسریع انتقال حرارت می گردد. پوشش نچسب و گرانیت نیز باعث نچسبیدن غذا به آن می شود.
از مزایای قابلمه فورج می توان به دوام بالا، وزن سبک و نیاز به زمان کمتر جهت پخت غذا به واسطه جنس آن ها اشاره نمود. برای استفاده روزانه بسیار مناسب هستند. این ظروف به وفور در رستوران ها استفاده می شوند. طبخ غذاهای حساس (مانند استیک) نیز در آن ها امکان پذیر است. از معایب این ظروف می توان به قیمت بالاتر نسبت به قابلمه های معمولی و نیاز به مراقبت بیشتر اشاره کرد.
بررسی قابلمه چدن و ذکر ویژگی ها
قابلمه های چدن از جنس چدن (آهن، کربن، سیلیسیم) هستند. این ظروف را از طریق ریخته گری در ماسه تولید می نمایند. استفاده از این فلز جهت ساخت این قابلمه بر ارزش آن افزوده است. این قابلمه ها ممکن است دارای روکش یا بدون روکش باشند. بعضی از برندها از لعاب برای پوشش در این ظروف استفاده می کنند. به خاطر تولید این قابلمه ها به دلیل وجود فلز چدن، وزن سنگینی دارند و همین مورد نیز باعث افزایش قیمت و محدود بودن برندهای تولید کننده این ظروف می شود. طرح و رنگ این قابلمه ها متنوع می باشد. نوع بدون لعاب آن خیلی زود دچار زنگ زدگی می شوند جهت جلوگیری از این مورد، قابلمه را روغن کاری نمایید و بعد از شست و شو حتما خشک کنید. پخش حرارت در این قابلمه یکنواخت و طبخ غذا در آن نیز بسیار لذت بخش است.
نحوه نگهداری از قابلمه چدن
قابلمه چدن به خاطر وجود آلیاژ آهن به مراقبت ویژه ای نیاز دارد. این قابلمه مستعد زنگ زدگی و دارای قیمت بالایی می باشد پس توصیه می کنیم حتما جهت نگهداری از این ظرف تمامی نکات را رعایت کنید. باقیمانده غذا را با دستمال نرم از سطح آن تمیز نمایید و جهت شستشو از شوینده ملایم و اسفنج نرم استفاده کنید. از شست و شوی قابلمه داغ توسط آب سرد اجتناب کنید در این صورت ظرف شما آسیب می بیند. پس از شست و شو حتما آن را خشک کنید. برای روغن کاری نیز پس از خشک کردن می توانید مقداری روغن را کف قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا جذب آن شود. هر چند وقت یک بار این فرآیند را انجام دهید.
قابلمه چدن را در ماشین ظرفشویی قرار ندهید زیرا آسیب زیادی به آن می رساند. قابلمه خالی را به مدت طولانی روی حرارت مستقیم قرار ندهید.
قابلمه تفلون؛ مزایا و معایب
این قابلمه معمولا از جنس آلومینیوم، زرفام و آگرین می باشد. نام دیگر تفلون، PTFE است. ویژگی بارز آن وجود سطح نچسب یا تفلون آن می باشد. این قابلمه ها به علت سبک وزن بودن و استفاده کم روغن بسیار محبوب هستند. در درجه حرارت متوسط عملکرد بسیار خوبی دارند. برای استفاده ی روزانه مناسب می باشند. ذکر این مورد نیز ضروری است که دوام و عمر قابلمه تفلون از قابلمه های چدن و گرانیت کمتر می باشد و لایه نچسب در اثر استفاده طولانی مدت آسیب می بیند. زمان طبخ غذا در این قابلمه به علت ضریب انتقال بالای حرارت، بسیار کمتر از سایر قابلمه ها می باشد.
از مزایای قابلمه تفلون می توان به قیمت مناسب آن نسبت به قابلمه گرانیت و قابلمه چدن اشاره نمود. در صورت نگهداری صحیح از این قابلمه، عمر و دوام خوبی خواهد داشت. جهت برخورداری از کیفیت مناسب این قابلمه، حتما آن را از مراکز معتبر تهیه نمایید و دارا بودن ضمانت نامه آن را بررسی کنید که در صورت نیاز از آن استفاده نمایید.
نکات جهت نگهداری از قابلمه تفلون
برای افزایش عمر و دوام این قابلمه رعایت یک سری از نکات، ضروری می باشد. از برخورد و تماس اجسام نوک تیز با سطح نچسب جلوگیری به عمل آورید. از اسفنج نرم برای شستشو استفاده کنید. این قابلمه را در حرارت های بالا استفاده نکنید زیرا به پوشش آن آسیب می رساند. بعد از شستشو حتما آن را خشک کنید.
بررسی تفاوت های قابلمه گرانیتی، قابلمه چدن، قابلمه تفلون و قابلمه فورج
اگر شما هم برای خرید قابلمه سردر گم هستید، برای درک بهتر تفاوت های قابلمه گرانیتی، قابلمه چدن، قابلمه تفلون و قابلمه فورج به بررسی ویژگی هر یک در شرایط استفاده از آن ها می پردازیم.
قابلمه های گرانیتی از قابلمه های تفلون سنگین تر ولی از قابلمه های چدن و فورج سبک تر می باشند. نسبت به خراش و حرارت مقاومت نسبتا بالایی دارند. برای طبخ انواع غذا مناسب هستند. می توان آن را حداکثر تا دمای 200 درجه سانتیگراد در فر قرار داد. این قابلمه نسبت به قابلمه تفلون از طرح و رنگ های متنوع تری برخوردار است. قابلیت شستشو در ماشین ظرفشویی نیز از دیگر ویژگی های این قابلمه می باشد.
قابلمه فورج ضخامت بالایی دارد ولی ضخامتش از قابلمه چدنی کمتر است. این قابلمه در دماهای بالا قابل استفاده می باشد. از دیگر ویژگی این قابلمه دارا بودن قابلیت بازیافت می باشد. امکان شست و شو در ماشین ظرفشویی وجود ندارد. مقاومت بالایی در برابر ضربه دارد.
قابلمه چدن در حرارت های بالا قابل استفاده است. قیمت بالاتری نسبت به سایر قابلمه ها دارد. به خاطر کاربرد چدن و بالا بودن خاصیت زنگ زدگی آن امکان شست و شو در ماشین ظرفشویی وجود ندارد، مقاومت آن در برابر خراش بالا می باشد.
قابلمه تفلون نسبت به سایر قابلمه ها قدمت بیشتری دارد. در صورت قرار گرفتن روی شعله مستقیم با حرارت بسیار بالا (بالای 300 درجه سانتیگراد) روکش آن آسیب می بیند و تجزیه می شود سپس گاز سمی تولید می نماید. قابلمه تفلون، دوام کمتر و قیمت مناسب تری نسبت به سایر قابلمه ها دارد. طرح ها و رنگ های آن نیز محدود است. قابلیت شستشو در ماشین ظرفشویی ندارد. توجه فرمایید که این قابلمه با توجه به قیمت و کارایی مناسبش ارزش خرید دارد.
انتخاب هریک از قابلمه های فوق به شرایط استفاده و میزان قدرت خرید شما بستگی دارد. در جدول زیر موارد فوق به صورت مختصر آورده شده است:
|
قابلمه گرانیت |
قابلمه تفلون |
قابلمه چدن |
قابلمه فورج |
میزان نچسب بودن |
زیاد |
زیاد |
زیاد |
زیاد |
مقاومت در برابر خراش |
مقاومت زیاد |
مقاومت کم |
مقاومت زیاد |
مقاومت زیاد |
قابل شستشو در ماشین ظرفشویی |
هست |
نیست |
نیست |
نیست |
تحمل حرارت بالا |
تا دمای 200 درجه |
ندارد |
دارد |
دارد |
قیمت |
نسبتا بالا |
مناسب |
بالا |
بالا |
جنس روکش قابلمه |
روکش گرانیت |
روکش تفلون |
روکش گرانیت |
روکش گرانیت |
کدام قابلمه برای پخت برنج مناسب تر است؟
یکی از غذاهای اصلی ما ایرانی ها برنج است که همراه با خورشت و چاشنی های متنوعی سرو می گردد. همانطور که می دانید برای پخت برنج نیاز به قابلمه ای با میزان بالای انتقال حرارت داریم که این ویژگی را می توان در قابلمه های گرانیتی و چدنی یافت. در اصل قابلمه چدن به سبب دارا بودن ضخامت مناسب، تحمل درجه حرارت زیاد و زمان طبخ طولانی، بهترین قابلمه برای پخت برنج به شمار می رود. لازم به ذکر است که این قابلمه در فر نیز قابل استفاده می باشد. قابلمه گرانیتی نیز یک گزینه عالی برای این مورد به شمار می رود. انتقال حرارت در این قابلمه به صورت یکسان و یکنواخت صورت می پذیرد و مزه و عطر غذا را تحت تاثیر قرار نمی دهد.
قابلمه تفلون هم ضریب انتقال حرارت بالایی دارا می باشد و به علت روکش نچسب خود نیز مورد بسیار مناسبی به شمار می رود. قابلمه های فورج نیز گزینه ی مناسبی هستند ولی در حالت مقایسه اولویت با قابلمه چدن و گرانیتی می باشد.
سخن آخر
در این مقاله به بررسی خصوصیات و ویژگی ها، مزایا و معایب قابلمه گرانیتی، قابلمه چدن، قابلمه تفلون و قابلمه فورج پرداختیم. تفاوت آن ها را با هم بررسی نمودیم. هر یک از قابلمه های فوق در شرایط مختص به خود می توانند عملکرد مطلوبی را داشته باشند. در صورتی که از آن ها مراقبت اصولی داشته باشیم قطعا دوام و عمر بالایی را خواهند داشت. ولی در نهایت انتخاب و خرید نوع قابلمه به سلیقه و میزان بودجه ای که در اختیار دارید وابسته است. لذا توصیه می شود که حتما خرید خود را از فروشگاه های معتبر انجام دهید زیرا امروزه محصولات تقلبی زیادی روانه ی بازار شده است و این مورد با سلامتی شما ارتباط مستقیم دارد. پس لازم است نهایت دقت را برای خرید مطمئن به کار گیرید. خرید قابلمه همراه با ضمانت نامه، به شما از بابت کیفیت ساخت و تولید آن به شما اطمینان بالایی می دهد.
سوالات متداول
کدام قابلمه برای استفاده در فر مناسب تر است؟ همانطور که توضیح دادیم قابلمه چدن مناسب ترین نوع قابلمه برای قرار دادن در فر می باشد.
کدام قابلمه برای تهیه خورشت عالی است؟ قابلمه گرانیتی به علت دوام و پوشش نچسب خود برای تهیه خورشت انتخاب بسیار مناسبی است.